S prvim ponedeljkom v oktobru se bo tradicionalno začel TEDEN OTROKA.

Na OŠ Koroška Bela smo učencem pripravili veliko spremljevalnih dejavnosti.

Med rednimi urami vsak učitelj poskrbi za to, da se še dodatno poudarijo obeleževanje tedna otroka. Že dobro leto na OŠ Koroška Bela skrbimo za to, da so ure pripravljene tako, da je poudarek na pestrosti in zanimivost. V letošnjem letu posledično na to temo pripravljamo posvete strokovnih delavcev, kjer bomo drug drugem predstavili učne tehnike, za katere smo spoznali, da uresničujejo prej omenjeni načeli.

Bolj pa se tematiki TEDEN OTROKA lahko posvetimo v razširjenem programu, knjižnici in svetovalni službi.

V okviru podaljšanega bivanja bodo potekale naslednje aktivnosti.

V ponedeljek bomo izvedli DAN IGRAČ, ko učenci lahko prinesejo svoje igrače. Ta dan bomo na igrišču obudili tudi igre, ki so se jih igrali že naše babice in dedki. Naučili se bomo nekaj novih izštevank, se igrali »ristanc«, »gumitvist«, preskakovali kolebnico in »kradli zemljo« nasprotnikom.

V torek bomo imeli NAROBE DAN, kjer bomo tekmovali, kdo bo bolj narobe oblečen. Kar predstavljajte si obleči majico na noge ali nogavico na ušesa. Pred tem bo seveda sledila Narobe pravljica.

V sredo se bomo prepustili likovni domišljiji in bomo ustvarjali v jesenskih delavnicah, kjer bodo najmlajšim pomagale učenke prostovoljke. Če nam bo čas dopuščal si bomo privoščili film/risanko presenečenja. Manjkalo ne bo niti sladkih, zdravih presenečenj.

Četrtek bo dan za GLASBENO PREDSTAVO, kjer bodo nastopili učenci predmetne stopnje pod vodstvom učiteljice Lidije Wolf. Po koncu bomo izdelali preprosto glasbilo in nanj poskusili  zaigrati.

V petek se bodo učenci/skupine med seboj pomerili v raznih športnih igrah na igrišču. Tekmovali bodo, se zabavali in navijali za najboljše.

 

Na podružnični šoli Blejska Dobrava bodo v ponedeljek izvedli štafetne igre.

V torek bodo imeli branje pravljic v tujem jeziku in risanje z ogljem.

V sredo pride na obisk stari tiskar z Blejskega gradu, kjer bo predstavil, kako so včasih tiskali.

V četrtek se bodo sladkali s svojimi čokoladnimi ježki in deležni lutkovne igrice, ki jo bodo zanje pripravile učiteljice podružnične šole in vzgojiteljice oddelka enote vrtca Ivanke Krničar.

V petek pa se bodo vrteli v ritmih njim priljubljenih pesmic.

 

V okviru poskusa Gibanje, zdravje za dobro telesno in fizično počutje pa bomo izvedli

  • Minuto za zdravje med poukom,
  • Rekreativne odmore od letos organiziramo za vse učence v glavnih odmorih med poukom
  • Po pouku pa za vse, ki se želijo dodatno razgibati organiziramo še aktivne minutke.

V knjižnici knjižničarka učencem pripravlja knjižno uganko.

 

Dostopnost