V torek, 17.9.2019, bo planinski športni dan planinski športni dan za učence od 6. do 9. r.

Učenci, ki ste se odločili za težji in srednje zahtevni pohod se zberete pred šolo ob 8.20 uri. Vozači  z Lipc , Kočne, Blejske Dobrave in Javorniškega rovta pridete v šolo s šolskim prevozom. Izpred šole se boste odpeljali do Drage, od tam pa boste peš krenili do Poljške planine, skupina , ki je izbrala težji pohod pa naprej do Roblekovega doma.
spremljevalci
Povratek domov bo okrog 13:30 (srednja varijanta) in okoli 14:30       ( težji pohod).
Skupina, ki gre na lažji pohod se ob 8.20 uri zbere pred šolo, od koder se boste z avtobusom odpeljali do Žirovnice.
Lažji pohod se bo začel pri šoli in nadaljeval preko Reber mimo Sv.Petra do Krpina.
Omenjena skupina se bo domov vrnila med 12.30 in  13.00 uro.
Za vse pohodnike velja, da imejte s seboj dovolj pijače ter primerno malico, o čemer smo se že pogovorili na uri športa. Ne pozabite, da je pred odhodom na športni dan  obvezno zajtrkovati, da boste imeli dovolj energije za hojo.
Bodite pohodom primerno športno oblečeni in obuti v pohodniško obutev. Glede na jesenske vremenske pogoje si lahko obetamo, da bo na višjih legah hladneje, lahko tudi megleno zato se temu primerno oblecite. S seboj imejte rezervno majico, da boste preznojeno ob prihodu na vrh lahko preoblekli. Prav tako imejte v nahrbtniku za vsak slučaj tudi kapo ali trak. Vremenska napoved za torek je sicer solidna, a  imejte s seboj  tudi anorak za primer kaksne kratke plohe.
Na športnem dnevu ne pozabite na primerno obnašanje in upoštevanje vseh šolskih pravil, saj so enaka kot pri pouku.
Učitelji bodo pred odhodom preverili ustreznost opreme in učenci z neustrezno obutvijo ali obleko boste imeli v šoli nadomestne vsebine, dokler se vaša skupina ne vrne domov.
Na oglasni deski si poglejte kateri učitelj je vaš spremljevalec in se mu pred začetkom pohoda javite na zbirnem mestu. Držite se njihovih navodil, da boste varno prišli do cilja in nazaj domov.
Želimo vam obilo užitkov na pohodih.

 

 

Dostopnost