V tednu med 16. in 22. septembrom se bodo tudi letos izvajale različne dejavnosti v okviru Evropskega tedna mobilnosti.

Ves teden boste v šolo lahko prihajali pešbusom: učenci bodo z določenih mest na Koroški Beli in Javorniku ob določenem času lahko šli v šolo v spremstvu učitelja. Hoja je najnaravnejši in najbolj pogost način gibanja, ki je primeren za vse, zato poteka tudi projekt Peš s kokoško Rozi, v katerega ste vključeni učenci od 1. do 6. a razreda. Oba projekta koordinira učiteljica Šorn. Učenci od 6. do 9. razreda boste lahko z mobilno aplikacijo beležili število korakov, ki jih opravite. Aplikacijo vam bo predstavil učitelj Hlade.

Za najbolj aktivne udeležence aktivnosti organizatorji obljubljajo tudi nagrade.

Učenci boste vsaj eno uro v tem tednu imeli pouk v naravi.

  1. septembra bo Arriva Alpetour omogočal brezplačen prevoz potnikov na vseh linijah mestnega prometa. V četrtek bo zaprto tudi parkirišče pred šolo in bo namenjeno pouku. Dopoldne se nam bodo pridružili tudi nekateri zunanji izvajalci, ki bodo predstavljali kolesa in skiroje kot prevozno sredstvo.

2.a in 2.b razred se bosta v četrtek udeležita osrednje prireditve na OŠ Prežihovega Voranca na Jesenicah.

O ostalih aktivnostih vas bomo obvestili v prihodnjem tednu, lahko pa si jih ogledate tudi na oglasni deski, šolski spletni strani ali na spletni strani Občine Jesenice.

Kot že veste, v mesecu septembru 2019 testno izvajamo vodenje šolske prehrane v programu e-Asistent.

Podatki o obrokih se v sistemu še evidentirajo. Subvencije se obračunajo na koncu obdobja.

Za morebitne dodatne informacije se lahko obrnete na razrednika ali na-materialno knjigovodstvo šola, Barbara Burnik, Tel.: 04-5809 842; ali na e-Asistent, Podpora za starše, Tel.: 01-777-33-99

Avtobus iz postajališča Koroška Bela trgovina ob 14:45 (14:46 OŠ Koroška Bela) na Pristavo vozi vsak dan od ponedeljka do petka v času šolskega pouka.

 

Dostopnost