Naša šola tradicionalno že več kot 15 let organizira medobčinsko tekmovanje v atletiki, za učence predmetne stopnje. Tekmovanje za osnovne šole jeseniške, kranjskogorske in žirovniške občine poteka v dveh delih. Prvi del je bil v četrtek, 16. maja, ko so tekmovali učenke in učenci 6. in 7. razredov. V programu so bile discipline: tek na 60 in 600 metrov, skok v daljino, met vorteksa in štafetni tek 4 x 50 metrov.
Atletinje in atleti s Koroške Bele so dosegli odlične rezultate. Na najvišjo stopničko so stopili Katarina Žuber in Luka Makuc (skok v daljino) ter Tevž Brglez (tek na 600 metrov). Drugo mesto sta zasedli Katarina Žuber (met vorteksa) in Ana Sušnik (tek na 600 metrov). Bronasto medaljo okoli vratu so si zaslužili Tinka Rakar in Luka Makuc (tek na 60 metrov), Tevž Brglez (met vorteksa) in Toni Fartek (tek na 600 metrov). Največ so dekleta in fantje prihranili za zaključek tekmovanja in kraljevsko disciplino – štafetni tek. Dekleta v postavi Špela Brus, Hana Nušinovič, Tinka Rakar in Katarina Žuber so prepričljivo zmagale, fantje pa so si po pravi drami in dveh popolnoma enakovrednih tekih prvo mesto razdelili s sosedi iz Žirovnice. V štafeti so tekli Tevž Brglez, Toshe Jovanov, Luka Makuc in Jernej Srnec. Čestitamo!
Odlični nastopi so naša dekleta ter fante izstrelili na vrh skupne razvrstitve po polovici tekmovanja, hkrati pa so vzpodbuda za starejše učenke in učence 8. in 9. razredov, ki bodo tekmovali naslednji teden. Program bo skoraj enak, le fantje se bodo pomerili v teku na kilometer namesto na 600 metrov. Pridite jih podpret!

Dostopnost