Mesec november je posvečen boju proti odvisnosti.

V občini Jesenice že od leta 1998 deluje Lokalna akcijska skupina za preprečevanje odvisnosti v občini Jesenice, ki vsako leto v novembru v sodelovanju z različnimi lokalnimi društvi, šolami in drugimi organizacijami, pripravi veliko število različnih aktivnosti: od delavnic in predavanj do informiranja in ozaveščanja, katerih namen je ozaveščati in preprečevati različne oblike odvisnosti.

Aktivnosti bodo letos potekale pod sloganom Skupaj zmoremo več – prepoznajmo zasvojenost.

Osrednji dogodek bo letos predavanje na temo odnosov v družini: Medsebojna uglašenost v družini. Predavanje bo v četrtek, 22. novembra 2018, ob 19. uri v Kolpernu na Stari Savi, predavateljica pa bo dr. Katarina Kompan Erzar, strokovnjakinja za odnose, delo z ljudmi, družino in navezanosti ter predavateljica na več fakultetah. Brezplačno predavanje je namenjeno staršem in drugim.

Nekatere aktivnosti bodo potekale tudi na naši šoli v okviru izbranega predmeta šport, računalništva, zdravstvene vzgoje, učnega načrta pri posameznih predmetih. O tej temi pa boste govorili tudi na razrednih urah z vašimi razredniki.

Vse o dogodkih v tem mesecu si lahko preberete na zloženkah v šolski avli.

Vsak dan pa vam bomo po objavi posredovali koristne informacije  s tega področja, ki vam bodo v pomoč pri varovanju vašega zdravja in v podporo vašemu zdravemu razvoju.

Danes v razmislek: Zasvojenost je vedenje, ki vpliva na telesno in duševno stanje zasvojenega, prizadene njegove odnose z okolico in njegovo ustvarjalnost.

Predlog dneva: Zmanjšajte uporabo mobilnega telefona in uporabo nadomestite z drugo aktivnostjo (šport, risanje, družite se s prijatelji, igra, sprehod,…).

 

Dostopnost