Danes obeležujemo dan slovenske hrane. Nekateri ste ravno med tradicionalnim slovenskim zajtrkom, drugim pa bo postrežen v naslednjem odmoru. Tudi za kosilo vam bomo ponudili enega izmed slovenskih obrokov.

Ker se mi zdi to pomemben dogodek, bi vam ob tem želel spregovoriti par besed. Želim, da se zavedate, da je uživanje kvalitetnih obrokov pomembno za razvoj mladega organizma. V poplavi prehranskih artiklov hitro pripravljene hrane dostikrat pozabimo na domače izdelke. Slovenski pridelovalci hrane se močno trudijo, da bi domače dobrote ostale na naših menijih. Mi pa moramo to podpreti in biti hvaležni, da imamo možnost uživati hrano, ki ni umetno obdelana ali obremenjena z primesmi, transportom in podobnimi procesi, ki znižujejo njeno hranilno vrednost. Prav bi bilo, da se potrudite ter hrano, ki vam je ponujena pojeste. Morda boste začutili, da ima drugačen okus, kot povsem enake vrste hrana, ki jo kupite v trgovini. Vse to, kar boste okusili drugače, hrani, ki jo kupujemo v trgovinah manjka, telo pa kljub temu potrebuje. Zato predlagam, da vsaj občasno zaužijete obrok, ki je pridelan v domačem okolju. Dober tek!

Dostopnost