Jutri, 25.9.2018, bo planinski športni dan za učence od 6. do 9. razreda.
Učenci, ki ste se odločili za težji pohod na Tromejo, se zberete pred šolo ob 8.20 uri. Vozači  z Lipc , Kočne, Blejske Dobrave in Javorniškega rovta pridete v šolo s šolskim prevozom. Izpred šole se boste odpeljali do Rateč, od tam pa boste peš krenili do vrha Tromeje. Pohodniki  boste  doma do 14.ure.
Skupini, ki gresta na lažji in srednje težak pohod se ob 8.30 uri zberete pred šolo, od koder se boste z avtobusi odpeljali do Martuljka oz. Kranjske Gore.
Lažji pohod se bo začel v Kranjski Gori in nadaljeval proti Krnici.
Srednji pohod se bo začel v Martuljku, potekal prek Jasenja, mimo Finžgarjeve kapele ter končal v Kr. Gori.
Obe omenjeni skupini se bosta domov vrnili okoli 13.30 ure.
Za vse pohodnike velja, da imejte s seboj dovolj pijače ter primerno malico, o čemer smo se že pogovorili na uri športa. Ne pozabite, da je pred odhodom na športni dan  obvezno zajtrkovati, da boste imeli dovolj energije za hojo.
Bodite pohodom primerno športno oblečeni in obuti v pohodniško obutev. Glede na vremenske pogoje si lahko obetamo, da bo na višjih legah hladno, lahko tudi megleno zato se temu primerno oblecite. S seboj imejte rezervno majico, da boste preznojeno ob prihodu na vrh lahko preoblekli. Prav tako imejte v nahrbtniku za vsak slučaj tudi kapo ali trak. Vremenska napoved za torek je sicer dobra, a bo precej hladno, zato imejte s seboj anorak, topel debelejši pulover ali pohodno jakno.
Na športnem dnevu ne pozabite na primerno obnašanje in upoštevanje vseh šolskih pravil, saj so enaka kot pri pouku.
Učitelji bodo pred odhodom preverili ustreznost opreme in učenci z neustrezno obutvijo ali obleko boste imeli v šoli nadomestne vsebine, dokler se vaša skupina ne vrne domov.
Na oglasni deski si poglejte kateri učitelj je vaš spremljevalec in se mu pred začetkom pohoda javite na zbornem mestu. Držite se njihovih navodil, da boste varno prišli do cilja in nazaj domov.
Želimo vam obilo užitkov na pohodih.

 

Dostopnost