EKSKURZIJA NA AVSTRIJSKO KOROŠKO

V soboto, 18. 5., smo v okviru izbirnih predmetov nemščina in turistična vzgoja ter dejavnosti za nadarjene učence, izvedli ekskurzijo na avstrijsko Koroško.

Pot nas je vodila proti Beljaku, kjer smo obiskali opičjo goro Affenberg in bili navdušeni nad vragolijami opic, vrste makaki, ki živijo na prostem, skoraj tako, kot v svojem naravnem okolju. Na gradu  Landskron smo si ogledali različne vrste sov in ptic roparic ter uživali v razgledu na okoliško pokrajino.

Sledil je ogled Celovca. Obiskali smo deželno hišo, kjer je v dvorani grbov naslikanih 665 različnih družinskih grbov dežele Koroške, v njej pa hranijo tudi knežji kamen. S številnimi svetovnimi znamenitostmi, v merilu 1 : 25, med katerimi so bile tudi tri slovenske, nas je navdušil Minimundus.

Za zaključek smo se povzpeli na 100 m visok razgledni stolp Pyramidenkogel, s katerega je lep razgled na Celovec, Vrbsko jezero in okoliško pokrajino. Najbolj razburljiv je bil spust z razgledne ploščadi po drči. Malce adrenalina za zaključek prijetnega dne.

Učence smo spremljale Tanja Mohorič Drožina, Simona Zorman in Andreja Prezelj.

Nekaj utrinkov z ekskurzije…

Dostopnost