NESBØ, Jo: PRDOPRAŠEK DOKTORJA PROKTORJA

Postavitev: pionirji 

Doctor Proctor nadgrajuje svoj izum praška, s katerim prdiš brez vonja. Ustvari »Prdoprašek«, prašek, zaradi katerega uporabnik prdi tako močno, da odleti v vesolje. Skupaj raziskujejo njegove učinke in možnosti uporabe, ampak kmalu se znajdejo pred veliko nevarnostjo in zabavna dogodivščina se spremeni v napeto pustolovščino, polno nenavadnih preobratov.

NESBØ, Jo: ČASOVNA KAD DOKTORJA PROKTORJA

Postavitev: pionirji 

Doktor Proktor je v Parizu in išče svojo mladostno ljubezen, življenje na Topniški pa teče dalje. Potem pa Liza in Bulle nekega dne prejmeta nenavadno razglednico. Jasno je, da je doktor Proktor v hudi godlji, in prijatelja mu brez pomisleka priskočita na pomoč, ob tem pa preizkusita enega njegovih najbolj čudovitih izumov, ki ju popelje na popotovanju po času in prostoru.

 

VALETIČ, Žiga: BITKA NA BAZENU

Postavitev: cicibani 

V tretji epizodi SuperVida se Vid s sošolci odpravi v šolo v naravi na Debeli rtič. Čeprav trenira plavanje, tokrat v bazenu ne gre vse gladko. Zasluge za to gredo sošolcu Marku, toda na zaključni tekmi se le izkaže, kdo je v vodi kot riba. Živahno in v duhu tekmovanja tudi športno napeto branje!

GELDOF, Wima: ODPOR

Postavitev: mladina 

Freddie ima štirinajst let, ko izbruhne druga svetovna vojna. Njena mama že nekaj let sprejema in skriva Jude, ki bežijo iz Hitlerjeve Nemčije. Potem ko na lastne oči vidi, kako jih potiskajo na tovornjake in odpeljejo neznano kam, se tudi Freddie pridruži odporniškemu gibanju. “Molk je zlato, govor je izdaja,” jo večkrat opomni Frans. O svojih smrtno nevarnih dejanjih proti nemškemu okupatorju ne sme povedati nikomur, niti svoji materi ne. Gre namreč za več kot samo razdeljevanje letakov ali opravljanje kurirskih storitev. Toda delo v odporu zahteva svoj davek. Komu lahko sploh še zaupa?

MITREVSKI, Ivan: VSI PRDIMO

Postavitev: velike tiskane črke 

Vsi prdimo. Otroci, odrasli, policaji, gasilci, kralji, psi, opice … Edino gospod Zadnik ni še nikoli prdnil, saj se mu zdi prdenje skrajno neokusno. Prdce zadržuje v sebi, dokler nekega dne ne zdrži več in mu uide tisoče prdcev naenkrat. Zatrese se mesto in naredi se gosta megla. Prihitijo policaji, gasilci in novinarji. »Oprostite,« reče gospod Zadnik. »Nič ne dé,« rečejo otroci. »Vsi prdimo.«

Dostopnost