TEDEN JEZIKOV

V torek, 26. septembra, bo Evropski dan jezikov, ki ga na pobudo Sveta Evrope praznujemo od leta 2001.

V prejšnjih šolskih letih smo na ta dan priredili recital, na katerem ste učenci brali pesmi v jezikih, ki jih govorite ali se jih učite. Izvedli smo tudi kviz. Letos pa bomo ta dan obeležili malo drugače, kar skozi ves teden – imeli bomo torej teden jezikov.

Vsako jutro bomo ob pričetku prve šolske ure imeli kratek program po ozvočenju v različnih jezikih, med odmorom po prvi uri pa bo predvajana glasba v različnih jezikih. Šolske malice in kosila bodo mednarodno obarvana: ukrajinsko, angleško, nemško, francosko in kitajsko.

Učenci od 6. do 9. razreda boste v svojih oddelkih jutri, v torek, 19. septembra, na oddelčni uri izbrali po 4 predstavnike razreda za mini tekmovanje prepoznavanju jezikov. Predstavnike boste razredniki vpisali v tabelo v zbornici. Učitelje prosimo, da sodelujočim učencem dovolite predčasni odhod od pouka, saj bo tekmovanje za posamezen razred potekalo od 9.00 do 9.15. v učilnici učiteljice Zorč. Vsako jutro vas bomo po objavi obvestili, kateri razred na vrsti. V petek bo potekal finale, ki pa bo malce drugačen.

V podaljšanem bivanju boste brali in poslušali pravljice v angleščini, nemščini in ruščini, ogledali pa si boste tudi uprizoritev predstave Trije prašički.

Dostopnost