DAN SODELOVANJA Z LOKALNO SKUPNOSTJO

V četrtek, 25. 5. 2023  smo prostovoljci z OŠ Koroška Bela Jesenice, družbe Sij Acroni in Hokejskega kluba Jesenice ponovno združili moči in ob učnem čebelnjaku, ki smo ga slovesno odprli prejšnji petek ob mednarodnem dnevu čebel, urejali okolico in zasadili medovite rastline.

Gre za Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo, katere pobudnik je družba sij Acroni in letos ne poteka prvič. Že v preteklih letih smo na ta način s skupnimi močmi marsikaj uredili in prepričana sem, da bomo v prihodnjih letih z našo zgodbo še nadaljevali.

Akcija urejanja okolice in sajenja medovitih rastlin se je zaključila ob čebelnjaku, iz katerega je mentor čebelarskega krožka spustil na pašo čebele, ki domujejo v panju družbe Sij Acroni.

Učni čebelnjak je bil postavljen v okviru projekta Razvojne agencije Gorenjske, ki ga je podprla občina Jesenice in s finančnimi sredstvi omogočila ureditev zemljišča, nakup čebelnjaka in čebelarske opreme. Prizadevanja šole je podprla tudi družba sij Acroni, ki je financirala še nakup kontrolnega panja in ene od čebeljih družin.

Dostopnost