BONTE, Mojiceja: STEKLENKA IN PLASTENKA

Postavitev: cicibani

Steklenka in Plastenka sta skupaj pristali na bučni zabavi. Ko sta prazni poleteli skozi okno drvečega avtomobila, pa se je njuna življenjska pot šele dobro začela.

Otrok skozi zgodbo spozna, kako pomemben je naš odnos do narave. Seznani se z načinom ravnanja z odpadki, ločevanjem, zbiranjem in recikliranjem, ki pomembno vplivajo na kvaliteto njihovega življenja zdaj in v prihodnosti.

BONTE, Mojiceja: KAKO SE JE UHEC REŠIL USTRAHOVANJA

Postavitev: cicibani

Zajček Uhec se znajde v veliki stistki. A če o njej spregovori, mu bo lisica Šuna, ki ga ustrahuje in izsiljuje, polomila vse štiri tačke. Toda ko ga zalotijo pri kraji korenja, mu ne preostane drugega, kot da končno spregovori.

Zgodba bralca spodbuja, naj svoje težave nekomu zaupa in naj ne čaka, da se začnejo kopičiti. Spodbuja ga k razmišljanju, da za vsako težavo obstaja rešitev in da mu pri iskanju le-te lahko pomagajo tudi drugi.

BONTE, Mojiceja: KOLO ČASA

Postavitev: cicibani

 Pripoved nas popelje nazaj v čas, ko v naših hišah še ni bilo vode, elektrike, televizije ali telefonov. A ker kolo časa počasi, ampak zanesljivo obrača svoje liste, nas zgodba pripelje vse do današnjih dni in celo za hip pokuka v tehnološko napredno prihodnost.

V knjigi se bo otrok seznanil s preteklim načinom življenja in otroštvom, ki so ga doživljali njihovi starši, dedki in babice. Tako se bo za trenutek ustavil v času, ki mu je povsem neznan. Slikanica ponuja odlično priložnost za družinski pogovor in ustvarjanje pristnih medgeneracijskih vezi.

SEIDELL, Roel: VSI SO PSI

Postavitev: cicibani

Mucek še nikoli ni videl psa, zato mu mačka razloži, kakšni so videti psi. Resda so zelo različni, toda karšnikoli že so, vsi so psi.

V zabavni zgodbici, v kateri mali mucek spoznava svet, bo bralec spoznal različne vrste psov. Tako kot med psi, tudi med ljudmi obstajajo velike razlike, a nas kljub temu združujejo določene skupne lastnosti. Slikanica nas nagovarja, da iščemo te skupne točke tudi takrat, ko med nami obstajajo nesoglasja.

Dostopnost