NAJVEČJI SPLETNI KVIZ O VARNI RABI INTERNETA

Spoštovani starši,

naši učenci od 5. do 9. razreda, bodo v četrtek, 16.2., skupaj z ostalimi slovenskimi osnovnošolci sodelovali pri reševanju največjega spletnega kviza. Pri tem bodo osvojili nova znanja na področju varne rabe interneta, hkrati pa bodo sodelovali pri podiranju Guinnessovega rekorda. Kviz bo potekal prek spleta, za sodelovanje pa potrebujejo pametni telefon, tablico ali računalnik.

Ker si želimo čim bolj številčnega sodelovanja, bi vas prosili, da svojemu otroku na ta dan (če bo sodeloval prek svoje naprave) omogočite uporabo pametnega telefona v šoli. Kviz bodo reševali na namenski spletni strani, za dostop do nje pa je potrebno umakniti morebitno starševsko zaščito na telefonu in omogočiti dostop do spletnih strani https://kviz.a1.si in domene quiiz.live. Hkrati pa otroku za ta dan omogočite nemoteno uporabo telefona, zato priporočamo odstranitev časovnih omejitev.

 Celoten kviz bo potekal na šoli pod očesom strokovnih sodelavcev, ki bomo učencem v pomoč, poskrbeli pa bomo za ustrezno izvedbo kviza.

Navodila za reševanje kviza:

1. KVIZ SE BO ODVIL V ČETRTEK 16. 2. 2023, s pričetkom ob 11:00 uri. Priporočilo organizatorja je, da se tisti, ki želijo sodelovati, zberejo vsaj 30 minut pred začetkom kviza, da bodo lahko nemoteno pripravili svojo napravo in se prijavili v kviz.

2.Kako igrati (reševati kviz)?

·         Spremljajte video povezavo in pozorno poslušajte voditelja kviza.

·         Po tem, ko voditelj kviza zastavi vprašanja in pove možne odgovore, učenci isto vprašanje in odgovore vidijo na svojih napravah.

·         Učenci kliknejo na izbrani odgovor. Za to imajo na voljo 30 sekund časa od takrat, ko se možni odgovori prikažejo na njihovih napravah.

·         Naj nujno odgovorijo na vsa vprašanja, tudi če niste prepričani, kateri odgovor je pravilen.

 

Učencem želimo prijetno reševanje spletnega kviza.

Dostopnost