ZIMSKI ŠPORTNI DAN, SREDA 15. 2.

V sredo, 15.2. 2023, bo zimski športni dan za učence od 6. do 9.razreda. Natančno in zbrano poslušajte navodila, preberete si jih lahko na oglasni deski pred zbornico ali na spletni strani šole.

ALPSKO SMUČANJE

Smučali bomo na smučišču Kranjska Gora. Zberete se ob 7.35 na avtobusni postaji na Blejski Dobravi in in 7.50 na postaji pred šolo na Koroški Beli. Avtobus odpelje ob 7.45 z Dobrave in ob 8.00 z Bele. Bodite ustrezno oblečeni, poskrbite za to, da bo oprema brezhibna in smuči primerno pripravljene. ČELADE so OBVEZNE za vse učence. Na smučišču upoštevajte FIS pravila smučanja in navodila učiteljev.

Doma boste med 14. in 14.30 uro.

SANKANJE

Učenci 6. in 7. razredov boste sankali v Gozd Martuljku. Zberete se ob 7.50 na Blejski Dobraviin ob 8.00 pred šolo na Koroški Beli. Odhod avtobusa z Dobrave jeob 8.00, z Bele pa ob 8.15. Učenci 8. in 9. razredov boste sankali na sankališču Savske Jame. Na Blejski Dobravi se zberete ob 8.00, na Koroški Beli pa ob 8.15. Odhod avtobusa z Dobrave je ob 8.15, z Bele pa ob 8.30. Sanke imate možnost uporabljati v parih. Na sankališču Savske Jame si boste lahko izposodili sanke, cena je 5€. Za sankanje v Martuljku in Savskih Jamah lopatke in podobni rekviziti niso primerni. Pri sankanju se držite navodil učiteljev, predvsem pa pazite na varnostno razdaljo pri spuščanju. Oblecite se toplo, najbolje v nepremočljive hlače in bundo, obujte pa se v zimske škornje ali pohodne čevlje. Obvezna sta kapa in tople rokavice.

Domov se boste vrnili do 14. ure.

TEK NA SMUČEH

Tek na smučeh bomo izvedli na tekaških progah pod hotelom Kompas v Kranjski Gori. Zbor na postaji na Blejski Dobravi je ob 7.50, na Beli ob 8.00. Odhod avtobusa z Dobrave je ob 8.00, z Bele ob 8.15. Učenci, ki ste naročili izposojo opreme, prinesite 15€ s seboj. Učitelj vas bo peljal v Ski servis, kjer boste prevzeli opremo.

Pred šolo na Beli in Dobravi se vrnete do 14. ure.

POHOD NA HOM

Učenci, ki ste se prijavili na pohod, se zberete pred šolo ob 8.20. Pod vodstvom učiteljev se boste odpravili na Hom. Toplo se oblecite, obvezni so zimski ali pohodni čevlji. Povratek do šole je predviden do 12.45 .

 

Vsi učenci vzamete s seboj SVOJO MALICO. Najbolj primerno je vzeti sendvič in topel čaj, lahko tudi sadje. Slani prigrizki in gazirane pijače za malico na športnem dnevu niso primerni. Kosila v šoli smo vam za ta dan ODJAVILI in ga NIMATE možnosti dobiti.

Na športnem dnevu upoštevajte navodila vaših spremljevalcev in seveda vsa pravila, ki tudi sicer veljajo v šoli. Še enkrat opozarjamo, da za športni dan izberete primerno obutev in oblačila, saj so razmere zimske, temperature pa zjutraj pod lediščem. V kolikor bomo spremljevalci zjutraj ugotovili, da vaša oprema ni ustrezna, boste ostali v šoli.

ŽELIMO VAM OBILO VESELJA IN UŽITKOV OB AKTIVNOSTIH.

 

Dostopnost