OBJAVA 5. 10. 2022

Učenci izbirnega predmeta turistična vzgoja boste v petek, 7. 10., odšli v Ljubljano. Ob 14.20 uri se zberete na železniški postaji na Slovenskem Javorniku. Prihod domov je predviden ob 19.53 uri, prav tako na ŽP na Slovenskem Javorniku.

Za povratno karto do Ljubljane potrebujete 11,60€.

Interesna dejavnost PLES pri Mojci Svetina se prične

v četrtek, 6. oktobra, v mali telovadnici, in sicer:

  • 3.razred ob 14:30
  • 4.-9 razred ob 15:30

Že 29. leto zapored 5. oktobra praznujemo dan učiteljev. V lanskem šolskem letu je v vrtcih 12.486 zaposlenih opravljalo vzgojiteljsko delo, v osnovnih šolah je poučevalo 22.795, v srednjih pa 7.470 učiteljev. Letošnje obeleževanje svetovnega dneva učiteljev poteka ob geslu »Preobrazba izobraževanja: samo z učiteljicami in učitelji!«. Spremenjene okoliščine in način izobraževanja v času epidemije covid-19 so izpostavili pomembno vlogo učiteljev. Zdi se, da za mlade vzgojiteljski in učiteljski poklic, ki sta nadvse odgovorna in vse bolj zahtevna, karierno pa ne posebej atraktivna, nista več privlačna izbira. Učitelji smo včasih tudi mama in ata, pa igralec pa redar ipd.. In včasih nam je težko. Pa vendar, kaj je lepšega kot delo z mladimi, otroki, ki kot goba pijejo učiteljevo znanje, predvsem pa veščine, način delovanja, njegove ideje, pogled na svet.

 

Čestitke vsem učiteljem pa tudi ostalim strokovnim in drugim zaposlenim, saj ste vsi dnevno v stiku z otroki in ste jim v pomoč.

Dostopnost