EVROPSKI DAN JEZIKOV – 26. 9. 2022

Na naši šoli smo s tujejezičnim recitalom obeležili evropski dan jezikov. Učenci, ki so nastopili na šolskem odru, so se predstavili s pesmimi v slovenščini, angleščini, nemščini, španščini, ruščini, makedonščini, srbščini, hrvaščini, bosanščini in albanščini. Prireditev je popestril tudi nastop mladinskega pevskega zbora. Za program recitala so poskrbele učiteljice Barbara Ahačič, Lidia Wolf, Urša Prša,  Mateja Arh, Sanda Zupan, Tanja Mohorič Drožina in Anja Smolej.

Ker je Generalna skupščina Združenih narodov je leto 2022 razglasila za mednarodno leto ribištva in ribogojstva, smo temo recitala povezali z morjem, ribištvom, ribami in z vsemi morskimi bitji.

Za morsko sceno so poskrbeli učenci pod mentorstvom učiteljice Katje Operčkal, učiteljica Manca Martinčič pa je za ta teden sestavila poseben »ribji« jedilnik.

Recital se je ponovno izkazal kot priložnost, da spoznamo in slišimo različne evropske jezike, da se zavemo jezikovne in kulturne pestrosti sveta, v katerem živimo, in da spoznamo, da znanje jezikov odpira vrata v svet. Saj veste … Več jezikov znaš, več veljaš!

Dostopnost