EKSKURZIJA 6. razred

V četrtek, 22. 9., se boste učenci šestega razreda odpravili na naravoslovno–geografsko ekskurzijo v Prekmurje. Ogledali si boste mlin na Muri in se čez reko popeljali z brodom, spoznali pridelavo lanu in obiskali paviljon Expano.

Pred šolo se zberete ob 6.25 uri, odhod izpred šole je predviden ob 6.30 uri. Za učence iz Blejske Dobrave in Kočne je zbor na Blejski Dobravi ob 6.35 uri.

S seboj imejte malico in dovolj pijače za ves dan. Dobili boste tudi šolsko malico, v katero pa ni vključena pijača. Tisti učenci, ki ste prijavljeni na kosilo, pravočasno  poskrbite za odjavo. Oblecite se vremenski napovedi primerno, kljub poletnim temperaturam ne pozabite na topla oblačila. S seboj imejte tudi nekaj denarja za sladoled. Povratek je predviden med 18.30 in 19.00 uro. Organiziran bo tudi razvoz na Blejsko Dobravo in v Javorniški Rovt.

 

FRANČEK

Učenci pod mentorstvom Martine Šorn in Urše Prša so osvojili tretje mesto s filmčkom na Frančkovem natečaju. Posnetek bo objavljen na Ramovševem dnevu v torek, 20. septembra, nato pa Frančkovem Instagramu. Na Ramovševem dnevu si ga bosta ogledala tudi predsednik SAZU in ministrica za kulturo. Nagrajeni dijaki bodo dobili priznanja in skromno nagrado, ekipa ustvarjalcev Frana in Frančka pa nas želi tudi obiskali na šoli in nam povedali več o svojem delu.

Dostopnost