KUHNAPATO

Naša šola v letošnjem šolskem letu sodeluje v projektu KuhnaPaTo. Namen projekta je pripravljati regijsko značilne kulinarične posebnosti, uporabiti čim več delov sestavin, ki so včeraj predstavljali odpadke, izogniti se zavržkom hrane, zmanjšati uporabo gotovih ali predpripravljenih izdelkov …

V četrtek, 7. aprila, smo v trgovskem centru v Kranju vsem obiskovalcem predstavili, kako se pripravi gorenjski šmoren.

Gre za jed, ki z dejanskim šmornom ali cesarskim pražencem nima preveč skupnega. Če se naslonimo na dejstvo, da je bilo za šmoren treba zmešati vse sestavine in speči, bi morda našli kako povezavo, vsekakor pa gre za gospodaren korak in okusno jed.

Učenci so jed pripravili in jo obiskovalcem tudi postregli. Z naše šole so sodelovali Lana Zaveljcina, Stela Gregori, Val Šporn in Pia Cuznar, mentorica projekta pa je Manca Martinčič.

Dostopnost