DOBRODOŠLICA UČENCEM IZ UKRAJINE

Verjamem, da ste učenci seznanjeni z neprijetnostmi, ki jih je za prebivalce Ukrajine, povzročila vojna vihra, ki divja v tej evropski državi. Zaradi nevarnosti je s svojih domov zbežalo več milijonov prebivalcev. Postopoma se naseljujejo tudi v naše kraje.

Želim, da se zavedate, da so v zelo težkem položaju. Od vas dragi učenci, iskreno pričakujem, da boste do vseh, ki se bodo v naš okoliš zatekli pred nevarnostjo, vzpostavili razumevajoč odnos.

Ker so se tudi na šolo že všolali učenci, ki so bili primorani zapustiti svoja domača okolja, znance, prijatelje, sorodnike, morda celo starše, lahko pričakujemo, da so zaradi vsega dogajanja precej bolj občutljivi kot sicer.

Povsem prepričan sem in vam zaupam, da se boste do učencev, ki se bodo po pomoč zatekli na našo šolo, ker so se morali umakniti iz svojih domačih okolij, da bi zavarovali svoja mlada življenja, obnašali odgovorno in jim boste pripravljeni pomagati, kadarkoli bodo pomoč potrebovali. To je naša skupna dolžnost. Že v naprej vam izrekam veliko spoštovanje in občudovanje, da boste svojim novim sošolcem pomagali po svojih najboljših močeh.

 

Ravnatelj, Rok

Dostopnost