ZIMSKI ŠPORTNI DAN

V petek, 4. 3. 2022, bo zimski športni dan za učence od 6. do 9. razreda. Natančno in zbrano poslušajte navodila, preberete si jih lahko na veliki oglasni deski v jedilnici ali na spletni strani šole.

 

ALPSKO SMUČANJE

Smučali bomo na smučiščih v Kranjski Gori. Avtobus vas bo čakal ob 7.35 na avtobusni postaji Blejska Dobrava in ob 7.45 na avtobusni postaji pred šolo. Bodite ustrezno oblečeni, poskrbite za to, da bo oprema brezhibna in smuči primerno pripravljene. ČELADE so OBVEZNE za vse učence.

Na smučišču upoštevajte FIS pravila smučanja in navodila učiteljev.

Doma boste med 14. in 14.30 uro.

 

POHOD IN SANKANJE – PLANICA, TAMAR

Učenci se zberete pred šolo ob 8.15, odhod avtobusa bo ob 8.20. Z avtobusi se boste odpeljali v Planico, od tam boste šli peš v Tamar. Nazaj do Planice se boste spustili s sankami. Sanke lahko uporabljate v parih. Lopatke in podobni rekviziti za vožnjo niso primerni.

Pri sankanju se držite navodil učiteljev, predvsem pa pazite na varnostno razdaljo pri spuščanju.

Oblecite se toplo, najbolje v nepremočljive hlače in bundo, obujte pa se v zimske škornje ali pohodne čevlje. Obvezna sta kapa in tople rokavice. Domov se boste vrnili do 14. ure.

 

DRSANJE – DVORANA PODMEŽAKLA

Učenci, ki ste izbrali drsanje, se zberete ob 8.25 na avtobusni postaji pred šolo. Avtobus vas bo ob 8.30 odpeljal do dvorane, drsali boste od 9.00 do 10.30. Po zaključku drsanja boste pojedli malico. Po malici se boste peš vrnili do šole. Učenci, ki ste doma na Slovenskem Javorniku ali na Blejski Dobravi, boste lahko odšli domov, ko pride vaša skupina do mostu na Javorniku. Športni dan se bo zaključil s prihodom do šole, predvidoma od 12.00 do 12.30. ure.

Tudi za drsanje vzemite primerno topla oblačila in drsalke. ČELADA je obvezna, uporabite lahko kolesarsko čelado.

V primeru, da nimate svojih drsalk, si jih lahko sposodite v dvorani. Za izposojo morate imeti s seboj 3,5 €. Prosimo vas, da za plačilo vzamete točen znesek v kovancih.

 

PREHRANA

Vsi učenci vzamete s seboj SVOJO MALICO. Najbolj primerno je vzeti sendvič in topel čaj, lahko tudi sadje. Slani prigrizki in gazirane pijače za malico na športnem dnevu niso primerni.

Kosilo v šoli smo vam za ta dan ODJAVILI in ga, razen učencev, ki greste na drsanje, NIMATE možnosti dobiti.

Učenci, ki se boste vrnili z drsanja, greste lahko po končanem športnem dnevu na kosilo. Na kosilo se morate POSEBEJ PRIJAVITI danes, v četrtek, 3. 3.

Na športnem dnevu upoštevajte navodila vaših spremljevalcev in seveda vsa pravila, ki tudi sicer veljajo v šoli.

Še enkrat opozarjamo, da za športni dan izberite primerno obutev in oblačila, saj so razmere v dolini zimske, temperature pa zjutraj pod lediščem.

V kolikor bomo spremljevalci zjutraj ugotovili, da vaša oprema ni ustrezna, boste ostali v šoli.

 

ŽELIMO VAM OBILO VESELJA IN UŽITKOV OB AKTIVNOSTIH!

Dostopnost