OBVESTILO O STAVKI

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da v sredo, 9. 3. 2022, ne bo pouka zaradi splošne stavke v vzgoji in izobraževanju.

Za učence od 1. do 5. razreda  bo organizirano le dnevno varstvo za  izjemne in nujne primere. Na podružnici varstva ne bo, otroka bo potrebno pripeljati na matično šolo.

Prijavo za nujno varstvo po elektronski pošti oddajte v tajništvo šole
o-korbela.kr@guest.arnes.si do ponedeljka, 7. 3. 2022, do 14.00. V prijavo napišite, od kdaj do kdaj bi bil vaš otrok prisoten v šoli, in katere obroke bi potreboval.

 

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vas lepo pozdravljamo.

Šolski stavkovni odbor, vodja Mojca Klavžar

 

Prilagamo še pismo Glavnega stavkovnega odbora SVIZ

Spoštovani starši,

 

zaposleni v slovenskih osnovnih šolah bomo 9. marca letos sodelovali v splošni stavki vzgoje in izobraževanja, da bi izrazili nestrinjanje z neprimernim odnosom Vlade RS do področja vzgoje in izobraževanja ter neustreznim vrednotenjem dela, ki ga opravljajo zaposleni v šolstvu. Izobraževanje – še posebno v državi, kot je Slovenija, ki drugih izrazitih primerjalnih prednosti nima – je odločilno za našo prihodnost, zato ne bomo dopustili, da bi se dosežena visoka kakovost šolstva pri nas poslabšala in da se ne bi v prihodnje še zboljševala. Ključno vlogo pri zagotavljanju odličnega delovanja šol imajo zagotovo v njih zaposleni – učiteljice in učitelji, drugi strokovni delavci in delavke, administrativno-tehnični in računovodski delavci in delavke, pomočnice in pomočniki ravnateljev ter ravnateljice in ravnatelji, vendar Vlada RS njihovega pomembnega, odgovornega in zahtevnega dela ne vrednoti ustrezno. Prav tako je povsem prezrla, da so prav zaposleni v vzgoji in izobraževanju v razmerah širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 zagotavljali, da so šole ostale odprte, in kljub številnim pozivom sindikata ni zagotovila primerno visokih sredstev za plačilo povečanih delovnih obremenitev in ovrednotenje tveganj za zdravje v času epidemije covida-19.

 

Ker torej Vlada RS do zdaj ni prisluhnila našim vztrajnim pozivom, naj poskrbi za ustrezen položaj  vzgoje in izobraževanja, za ustrezno vrednotenje dela, ki ga opravljajo zaposleni v teh dejavnostih, ter zagotovi ustrezno plačilo za ekstremne obremenitve in tveganja vseh zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v času covida-19, smo se bili prisiljeni odločiti za stavko. To je skrajno sredstvo, ki ga imamo zaposleni še na voljo, da bi izrazili nestrinjanje z nesprejemljivim odnosom slovenske vlade do vzgoje in izobraževanja in zaposlenih v teh dejavnostih ter dosegli, da se Vlada RS začne o naših upravičenih zahtevah vsaj pogajati.

 

Na dan stavke, v sredo, 9. marca letos, bodo osnovne šole tako zaprte. Zavedamo se, da bo to povzročilo največ nevšečnosti prav vam, cenjeni starši. Zanje se vam vnaprej iskreno opravičujemo, a vas obenem prosimo za razumevanje in podporo našemu prizadevanju, da bi za dobro naših otrok preprečili dolgoročno skrajno negativne posledice neprimernega odnosa Vlade RS do področja vzgoje in izobraževanja ter zaposlenih v njem. 

 

 

Glavni stavkovni odbor SVIZ

Dostopnost