TVOJ ŠEPET – Literarni natečaj revije #najst 2022 za mlade od 13 do 19 let 

Se v tvoji glavi kuhajo zgodbe in lepijo rime? Je zaslon na telefonu preozek, da bi ujel besede, ki hodijo s teboj? Naj zadiši po tebi! 

Vabimo te k sodelovanju na literarnem natečaju revije #najst. Sodelujete lahko mladi od 13 do 19 let. Tema ni določena, na natečaj lahko pošlješ neobjavljeno poezijo (do tri pesmi) ali kratko prozo (do 5 tipkanih strani, lahko tudi odlomek daljšega besedila). Besedila naj bodo zapisana v wordu, velikost pisave 12, brez dodatnih oblikovanj ali fotografij.

Prispevki naj bodo označeni s šifro, da komisija ne bo videla avtorja. Pošlji nam še naslednje podatke: ime in priimek, domači naslov, e-naslov, št. mobilnega telefona, letnico rojstva in ime šole/fakultete, ki jo obiskuješ. Podatke bomo uporabili samo za namene razpisa. 

Najboljši trije prispevki bodo nagrajeni: 

  1. nagrada 100 evrov 
  2. nagrada: knjižno darilo 
  3. nagrada: knjižno darilo

Najlepša nagrada bo knjižna objava v samostojni literarni izdaji revije #najst »Tvoj šepet 2022.« Primer objave za leto 2021: https://bit.ly/3pWBq6z  

Tvoje avtorsko delo pričakujemo do 31. marca 2022. Avtorji svoja besedila za objavo odstopijo brezplačno in dovoljujejo objavo v publikaciji »Tvoj šepet 2022« in v reviji #najst.

Besedilo pošlji na naslov najst@druzina.si s pripisom Za literarni natečaj, ali na ključku po navadni pošti: Revija #najst, Krekov trg 1, 1000 Ljubljana.

Več o natečaju na IG https://bit.ly/32UBjiU  

Revijo lahko prelistaš:  https://bit.ly/3n5reXo 

Veselimo se tvojega prispevka! 

Dostopnost