Objava 22. 10. 2021

Natečaj Ustvarjalna predstavitev mojega kraja

Včeraj je potekala zaključna prireditev v povezavi z natečajem Ustvarjalna predstavitev mojega kraja. Na natečaju so sodelovale tudi Jana Čušin, Maja Erjavec in Tinka Rakar. Učenke so pri turistični vzgoji v preteklem šolskem letu na ustvarjalen način predstavile svoj kraj in izdelale zanimivo družabno igro o značilnostih Jesenic. Na natečaju so prejele zlato priznanje. Čestitamo jim za trud in izjemen dosežek.

Jesenske počitnice

Naslednji teden imamo jesenske počitnice. Imenujemo jih tudi krompirjeve počitnice. Ta izraz smo si sposodili pri Nemcih. Besedna zveza krompirjeve počitnice sega v preteklost, ko so počitniške dneve prilagajali kmečkim opravilom in krompirjeve počitnice so bile namenjene pobiranju krompirja.

Ne pozabimo, da v Sloveniji 31. oktobra obeležujemo dan reformacije. To je državni praznik in dela prost dan, ki obuja spomin na versko, politično in kulturno gibanje v 16. stoletju. Slovenci obeležujemo rojstvo slovenskega knjižnega jezika, saj je prav v tem obdobju Primož Trubar napisal prvi slovenski knjigi Katekizem in Abecednik.

Tudi 1. november je državni praznik in dan, ko se spomnimo vseh tistih, ki jih ni več med nami, a živijo v naših srcih in spominih.

V šoli se vidimo spet v torek, 2. novembra.

Pazite nase in na svoje bližnje, ostanite zdravi in uživajte v brezskrbnosti počitniških dni.

Dostopnost