Na šolskem tekmovanju v znanju fizike za Stefanova priznanja, ki je potekalo 15. aprila, so se tudi letos naši tekmovalci izkazali. Učitelj Hlade o neprimernem odnosu nekaterih tekmovalcev iz 8.b razreda ni želel izgubljati besed, raje je navedel dosežke. Bronasto Stefanovo priznanje so dosegli Ana Račič, Hana Nušinović, Katarina Žuber, Maja Erjavec in Lena Ponjavić iz 8. razreda, Špela Brus, Ana Kmet in Ajda Zaveljcina pa iz devetega razreda. Na državno tekmovanje so se uvrstile Ana Račič, Hana Nušinović, Katarina Žuber, Špela Brus, Ana Kmet in Ajda Zaveljcina. Vsem prejemnicam bronastega Stefanovega priznanja iskreno čestitamo.

Učiteljica Wolf bo odsotna dlje časa. Gradivo za pevski zbor je objavljeno v spletni učilnici.

Tudi letos se je naša šola pridružila sodelovanju v akciji Slovenskega Karitasa »Pokloni zvezek«. Zvezke bomo zbirali do konca maja. Zbiramo nove velike črtane zvezke in tempera barvice. Vsak učenec, ki bo podaril zvezek, dobi kartico, kamor bo napisal svoje sporočilo otroku, ki mu zvezek podarja. Lahko pa otroku nariše risbo. Razredniki boste zbrane zvezke oddali v pisarno šolske svetovalne delavke.

Nekdanji učenec naše šole Nik Bertoncelj vas vabi na fotografske delavnice vsako sredo med 17. in 19. uro s pričetkom 5. maja, akademska slikarka Špela Oblak pa na slikarske delavnice vsak torek med 17. in 19.30 uro s pričetkom 11. maja. Obe vrsti delavnic bosta potekali na Stari Savi. Prijavite se lahko po e-pošti na ana.hering@lu-jesenice.net do 4. maja oziroma zapolnitve mest.

Mladinski svet Jesenice vabi mlade k udeležbi na fotografskem natečaju, vendar morate biti stari 15 let. Nagrade so vrednostni boni v Big Bangu. Več na oglasni deski.

Na Razvojni agenciji Zgornje Gorenjske izvajajo projekt Ohranimo narcise. Na šolski spletni strani je povezava na film o narcisah in na kviz.

Knjižno uganko za april za učence od 2. do 5. razreda je pravilno rešilo 34 učencev. Knjižno nagrado prejme Ožbolt Markež iz 5. Čestitamo! Knjižno nagrado nagrajenec dobi v knjižnici. Vabljeni k reševanju nove knjižne uganke.

Dostopnost