Kuham domače



Naša šola veliko pozornosti nameni dejavnostim, ki so povezane z gospodinjskimi opravili. Učence namreč želimo opolnomočiti za osnovna opravila, ki jim bodo pomagala na poti skozi življenje. V letošnjem letu bomo zato trikrat gostili delavnico “KUHAM DOMAČE”, ki jo organizramo v sodelovanju z Razvojno agencijo Zgornje Gorenjske.

Poleg obveznega predmeta Gospodinjstva, izbirnih predmetov s področja priprave hrane in krožka Kuharstvo se šola povezuje tudi z zunanjimi izvajalci, ki nam pomagajo in svetujejo pri vpeljevanju novosti na omenjenem področju.

Tokrat je s pristnim prikazom peke kruha sodelujoče občane na delavnici, ki se jo je udeležila tudi naša učiteljica Gospodinjstva, izbirnih predmetov s področja priprave hrane in organizatorka šolske prehrane Manca Martinčič, podučila Violeta Smolej s Prihodov nad Jesenicami. Na spodnjih silkah si lahko ogledate nekaj utrinkov s sobotne delavnice. V prihodnje bomo na šoli organizirali še dve delavnici. Na eni bodo ob Dnevu slovenske hrane sodelovali tudi naši učenci.

Dostopnost