Najnovejše informacije; četrtek 26. marec ob 22. uri.

Obvestilo o nadaljnji obliki pouka na OŠ Koroška Bela Jesenice.

Spoštovani učenci, starši, zaposleni in ostali deležniki VIZ procesa OŠ Koroška Bela.

Odredba o prepovedi zbiranja v vzgojno-izobraževalnih ustanovah je bila najprej izdana do nedelje, 29. 3. 2020, a potem z odlokom vlade RS dopolnjena (Uradni list RS, št. 19/20 in 22/20).

Do preklica so vzgojno izobraževalni zavodi zaprti.

Zato velja da od ponedeljka, 30. 3. naprej, izobraževanje še vedno poteka na daljavo, kot je bila praksa v preteklih dveh tednih.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Ravnatelj,

Rok Pekolj

Po sporočilih, ki jih dobivamo s strani staršev, lahko zapišemo, da pouk na daljavo poteka v skladu s pričakovanji. Že na petkovih usklajevanjih v šoli, smo si bili strokovni delavci enotni glede količinskih obremenitev otrok in načina pošiljanja gradiv.

Sicer smo se v prvih dneh še prilagajali na novonastale razmere, sedaj pa očitno stvari utečeno potekajo.

Zahvaljujem se vsem, tako strokovnim delavcem šole, kot tudi staršem,  da učencem omogočate delo na daljavo na znosen način v tem nezavidljivem obdobju.

Rok Pekolj

Najnovejše informacije; ponedeljek 16. marec ob 19. uri.

Spletne učilnice

Z Arnesa nam sporočajo, da na storitvah Arnes Učilnice, Arnes Splet in Arnes Analitika zaradi povečanega prometa danes 16. 3. 2020 beležijo upočasnjeno delovanje. Kapacitete Arnesovi strokovnjaki že širijo. Uporabnike med tem časom vljudno prosijo, da dejavnosti v Arnes Učilnicah razporedimo tekom celotnega dne in jim s tem pomagajmo zmanjšati obremenjenost.

Navodila za delo

Tudi zaposleni se preko dela na daljavo trudimo vzpostaviti čimbolj znosne dostope za učence in starše. Vsak improvizira po svoje, kolikor mu domače razmere omogočajo. Trudimo se, da so napotki razumljivi in enostavni. Zavedamo se, da doma nimate vsi enakih pogojev za delo, zato od vas pričakujemo razumevanje in prilagajanje dela razmeram, ki jih dopušča vaš domači okoliš. Tudi mi razumemo, da vse ne bo urejeno v skladu z navodili, saj nam je jasno, da doma improvizirate v skladu z možnostmi, ki vam jih nudi domače okolje. Prav pa je, da učenci  naloge poskusijo čimbolj korektno opraviti.

Predlagam, da v kolikor na povezavah na spletni strani ni vsebin, na to opozorite razredničarko, ki se bo poskrbela, da bo težava v najkrajšem možnem času odpravljena.

Verjamem, da bomo skupaj zmogli. Želel pa bi opozoriti, da vladajo izredne razmere in trenutno res ni čas za nezadovoljstvo in negodovanje. V slogi je moč.

Velika zahvala vsem, ki ste nam v teh kriznih trenutkih pripravljeni pomagati in pohvalite trud zaposlenih na šoli.

Rok Pekolj, ravnatelj

Najnovejše informacije; nedelja 15. marec ob 13. uri.

Spoštovani starši,

pripenjam povezavo na zavihek na našo spletno stran, ki ga je pripravila naša računalničarka Božena Oblak, kjer boste imeli možnost pregledovanja navodil za učence v posameznih razredih.

Vsebine se že dodajajo.

https://www.oskoroskabela.si/pouk-na-daljavo/

Naši učitelji se že od petka, ko smo se odločili, da bomo za naše učence pripravljali delo na daljavo, trudijo z vsebinami čimbolj približati učencem. Učiteljica Polonca Teran je našla tudi zanimiv članek, ki vam bo zagotovo v korist pri nadzoru otrok.

Na šoli smo sicer vajeni dela v E obliki, a so določene “ad hoc” organizacijske rešitve novost tudi za nas, zato si želim vaše potrpežljivosti in se vam zahvaljujem za razumevanje.

Vsaka slaba stvar pa s seboj prinese tudi dobre. Spodbudite otroke naj v tem obdobju za ohranjanje stikov in sodelovanje pri šolskem delu uporabljajo socialna omrežja in uporabne spletne portale. Za  učenje naj uporabijo računalnik. Zabavne vsebine pa omejite na minimum, saj bodo učenci zaradi dela za šolo v tem obdobju pogosteje uporabljali IKT naprave. Izkoristite čas, ki se vam ponuja in se v ožjem družinskem krogu odpravite v naravo.

Na šoli smo se potrudili pripraviti zanimive in ne preveč obsežne vsebine, da bi učenci ob povratku v šolske klopi lahko nadaljevali z obravnavanjem učne snovi. Zato pričakujem, da bodo vaši otroci v obdobju tovrstne oblike pouka zares aktivni, saj bodo imeli v obratnem primeru, po vrnitvi v ustaljen ritem dela, težave.

V imenu vseh strokovnih delavcev, Rok Pekolj, ravnatelj šole

 

Informacije 13. marec ob 14. uri

Spoštovani starši!

Glede na možnosti, ki jih trenutno predlaga ministrstvo, smo se na šoli odločili, da bomo do nadaljnjega izvajali izobraževanje na daljavo. To pomeni, da se bo delo, opravljeno doma, štelo v realizacijo pouka. Če bo potrebno določene dni vseeno nadomestiti, pa nam zaenkrat še niso sporočili.

Razredniki bodo vam, staršem, na e-poštne naslove vsak dan do 19. ure poslali zbrano gradivo za prihodnji delovni dan. Učenci naj zadolžitve, ki bodo v omejenem obsegu, a bodo zadostile dnevnim učnim obveznostim po rednem urniku, opravijo prihodnji dan. Od vas pričakujemo, da to sproti preverjate. Ko bo pouk spet potekal normalno, bodo učitelji preverili opravljeno delo. Preverjanja in ocenjevanja znanja se bodo smiselno zamaknila.

Gradivo in navodila za izobraževanje doma bomo objavljali tudi na spletni strani pod zavihkom učenci.

Če nimate možnosti varstva zdravih otrok in boste dobili ustrezno potrdilo o opravljanju služb, potrebnih za delovanje države v izrednih razmerah (policija, vojska, zdravstvo, zapori, komunalne službe, živilske trgovine, lekarne, domovi za ostarele, dežurni v šolah in vrtcih, redarstvo, službe civilne zaščite), nam to sporočite v čim krajšem možnem času na naslednja naslova:

V sporočilu tudi navedite termine, ko bi varstvo potrebovali, da se bomo lahko v šoli ustrezno organizirali. Za dneve varstva bo organizirana samo malica.

Včeraj popoldne smo opazili, da se otroci še vedno družijo v večjih skupinah. Glede na včerajšnja priporočila vam znova svetujemo, da za preprečitev širjenja virusa omejite druženje.

12. marec

Spodnje obvestilo ste prejeli tudi na e-poštne naslove, a ker ugotavljamo, da jih iz neznanega razloga niste prejeli, ga objavljamo še tukaj.

V skladu s popoldansko okrožnico MIZŠ objavljamo, da bodo od ponedeljka, 16. marca, vse osnovne šole v Sloveniji do nadaljnjega  zaprte. O vseh nadaljnjih ukrepih boste starši obveščeni preko spletne strani in e-sporočil.

Jutri, v petek, bo pouk sicer potekal po urniku, a nove snovi se jutri ne bo obravnavalo. Zato za vse učence, ki lahko ostanejo doma, to priporočamo, starši pa odsotnost učencev sporočite razredniku. Delo v oddelkih podaljšanega bivanja bo potekalo normalno, če pa imate možnost drugega varstva, priporočamo, da se odločite zanjo, vendar se poskusite izogniti predajanju otrok v varstvo starejšim osebam.

Starši mlajših otrok, ki jih jutri ne bo k pouku in imajo torbe ter učno gradivo še v šoli, jutri to prevzemite v šoli.

Pouk bo odpadel zaradi trenutne situacije, to niso počitnice, zato tudi priporočamo omejitev druženja izven družinskega kroga.

Vsem učencem, ki jih jutri ne bo v šoli, obrokov šolske prehrane, ne glede na to, ali so bili odjavljeni ali ne, ne bo potrebno plačati.

Vse nujne in s časovnimi termini načrtovane obveznosti v prihodnjem obdobju bodo nadomeščene in opravljene kasneje.

Govorilne ure v torek, 17. 3., odpadejo.

Svetujemo previdnost, še vedno pa smo prepričani, da panične reakcije niso potrebne.

Hvala za razumevanje.
Rok Pekolj, ravnatelj

Dostopnost