Čeprav se v šoli ne srečujemo, nam sodobna tehnologija omogoča, da smo povezani.

Naj naštejem nekaj predprazničnih dogodkov, ki so se že ali se še bodo kljub nezavidljivim razmeram zvrstili v decembru:

  • Na šoli bomo posneli videovoščilo za prihajaoče praznike. Le-to bo 24. 12. predvajano v sklopu virtualnega prazničnega koncerta, ki ga prirejajo v Gledališču Toneta Čufarja na Jesenicah.
  • Na povezavi si lahko ogledate e-adventni koledar in izpolnite zanimive naloge, ki jih prinašajo posamezni dnevi.
  • Pripenjamo tudi povezavo do glasbenega adventnega koledarja.
  • Od tega tedna dalje je možno naročiti šolske koledarje, ki jih bomo pričeli deliti v ponedeljek 14.12.
  • Poleg koledarjev bomo delili tudi majice, ki ste jih naročili pred počitnicami ter fotografije, ki jih učenci predmetne stopnje še niste prejeli. O podrobnostih vas bomo še obvestili.
  • Koledarje bomo ponudili tudi krajanom. Od ponedeljka, 7. 12. dalje, jih bodo vsako dopoldne lahko dobili pred šolo.
  • Po svojih močeh bomo tisti, ki smo prisotni na šoli, okrasili šolske prostore. Na spodnjih slikah si lahko ogledate pravljično okrašeno smreko v šolskem atriju.
  • Prepričan sem, da si boste na urah oddelčne skupnosti tudi posamezni oddelki pričarali praznično vzdušje, učitelji pa med urami pouka na daljavo.
  • Še vedno vas vabimo, da kateremu izmed učiteljev napišete pismo s pozdravi, lepo mislijo, vašimi izkušnjami s sedanjim načinom pouka. Nalepite ga lahko na vrata na glavnem vhodu v šolo.
  • Učenci ste se lepo odzvali tudi na akcijo Pošljimo nasmeh. Zbrane izdelke smo že poslali naprej organizatorjem in jih prosili, naj jih nekaj pošljejo tudi v jeseniški Dom upokojencev dr. Franceta Bergelja.

Naj vas vse učence in učitelje ter tudi starše spodbudim, da zdržite še nekaj časa z delom na daljavo in vas ohrabrim z mislijo, da sem prepričan, da bo izplen dela na daljavo največji možen, če bomo še naprej delali s takim zanosom kot do sedaj. Verjamem, da dela ni malo, a če si iskreno priznamo, dosti drugega v teh trenutkih tako ali tako ni možno početi.

Opažam, da učenci poskušate vsa navodila, ki jih dobite za posamezni dan, opraviti brez vmesnih odmorov, zato vam predlagam, da si delo porazdelite preko celotnega dneva. Zjutraj oz. dopoldne bodite prisotni na videokonferencah in opravite naloge, ki so najzahtevnejše. Potem si vzemite nekaj ur zase. Pojdite v naravo in poskrbite za to, da ste gibalno aktivni. V tem času lahko opravite naloge s področja športa in izbirnih predmetov, ki so bolj sprostitvene narave. Pozno popoldne pa lahko opravite še tisto, kar vam ni uspelo opraviti v dopoldanskem času. Večer naj bo rezerviran za kak poučen film, knjigo, sprehod ali družabne igre v krogu družine. Vsekakor pa je navodila potrebno sproti opravljati in dokazila o delu pošiljati učiteljem, kadar to pričakujejo. V primeru, da tega ne boste počeli v zadostni meri, vas bomo na to najprej opozorili, kasneje pa vzpostavili tudi vsakodnevni nadzor nad delom posameznika.

Vsem skupaj prenašam prijazne pozdrave od vseh, ki delamo v šoli!

Rok Pekolj

Dostopnost